Tisdag

Idag är det Tisdag. Idag har jag varit på kurs. Idag är jag trött.

Jag har inte bloggat på en stund känns det som. Jag är i alla fall helt frisk nu och det känns skönt. Nu har dock min kära lilla man blivit sjuk :( Stackars liten.

Nu har jag läst färdigt Om jag kunde drömma (Jag fattar inte hur dom översätter i Sverige. Twilight betyder skymning... men okej)


Den var otroligt bra! Jag kunde nästan inte släppa den ifrån mig!! Jag fick dock svar på min undran om varför den har stått bland ungdomsböckerna. Det var ett mycket lätt språk och den var väldigt lättläst. Jag måste faktiskt säga att de har gjort ett otroligt bra jobb med filmerna i jämförelse med boken. Det var inte mycket som fattades, lite möten som bytt tid och plats men inte så mycket mer än så.
Det finns inte så mycket att tillägga egentligen. Det var en typisk ungdomsbok om kärlek, och den lämnade inga större tankar.... Känner dock ett litet behov av att läsa den andra boken (även om jag tyckte att boken var lite barnslig och lite för lättläst).
Jaja... Jag kan rekommendera den ^^

Just nu sitter jag och lyssnar på DaVinci Koden som ljudbok. Nicklas lyssnar på den under dagarna och det är trevligt att ha det i bakgrunden för min del (:

Hoppas på att min mamma kommer upp i helgen och då ska vi gå på Globen Horseshow :D Det ska bli otroligt roligt och jag är glad över att mamma kommer hit. Hoppas bara att hon kommer sent på fredag kväll så att jag hinner städa grundligt!!!

nu ska jag slänga i mig en macka och sen ska jag titta på Eternal Sunshine Of The Spotless Mind med min man <3

I fåtöljen, framför teven, där har jag mitt liv

Olle Ljungström - Kaffe och en cigarett

Jag är på bättringsvägen! Fick ett jättegulligt sms ifrån Lillemor igår, hon skrev att Simon saknade mig på jobbet. Då blev jag glad!

Jag är i STORT behov av att duscha, det känns dock väldigt onödigt då min feber (som ju faktiskt sjunker lite varje dag) får mig att svettas kopiösa mängder!

Det finns inte mycket att blogga om när man är sjuk. Nu tänker jag försöka hitta Braveheart, sen ska jag besöka toaletten och sedan dra mig vidare ner med en bok i badkaret och ta mig ett välbehövligt bad.

Placebo <3

Lite fotografier från Placebo konserten
















Hade velat ha större bild när man klickar på dom... hum hum

Sjuk....



Jag har i alla fall världens mest sympatiserande hund. Jag mår inte bra alls och jag kan inte somna om. Rättare sagt så känner jag att det inte är värt att försöka somna om då jag ju bara kommer hosta. Febern har sjunkit lite. Har bara 38 nu....

Något som ju faktiskt är ganska läskigt är barnprogrammen nu för tiden...

Nu håller jag på att leta reda på någon gullig barnfilm som man kan skratta och sova åt.

Min mage verkar inte heller må sådär super just nu... Det bubblar och ush... troligtvis har det väl att göra med att jag inte mår bra... Jag har ett sjukligt begär efter pasta!

Vilket konstigt blogginlägg...

Svininfluensa?



Jag har gått och blivit riktigt jävla sjuk. Har värsta febern och hostar lungorna ur mig Q___Q Det är inte så kul som det låter

Just nu är det Ullared på femman som gäller. Det är inte heller så kul som det låter. Har nyss insett att jag har dålig koll på min släkt tack vare facebook.

Jag har ju läst ut Marley och jag. Läste ut den i typ onsdags tror jag det var. Har ju inte varit så duktig på det där med bloggandet dena veckan. Men men.

Filmen och boken är som två helt olika stories fast med samma grund. Jag förstår hur dom tänkte när de gjorde filmen, för att få boken att funka som film var de nog tvugna till att göra som de gjorde. Jag har skrattat så jag gråtit och så bara gråtit. Boken är helt underbar! Den berör och jag tror att den berör särskilt om man har hund själv då man kanske lättare förstår vad han menar vissa gånger när han beskriver den villkorslösa kärlek mellan hund och ägare.

Citat ur boken. Kan dock inte säga så mycket om vad som hänt innan för jag vill inte spoila allt för mycket för framtida tittare/läsare
"Jag rundade hörnet och tvärstannade. Jag kunda ha slagit vad om en veckolön att den syn som mötte mig var otänkbar. Vår oregliga spattiga hund stod med skuldrorna mellan Jennys knän och det stora, massiva huvudet lugnt vilande i hennes famn. Svansen hängde platt mellan benen och för första gången vad jag kunde minnas viftade den inte så fort han rörde någon av oss. Blicken var vänd upp mot henne och han gnydde tyst. Hon strök hans huvud några gånger och begravde sedan utan förvarning sitt ansikte i den tjocka pälsen och började snyfta, ohämmade snyftningar från djupet av sin själ.
De satt så en lång stund, Marley blickstilla medan Jenny klamrade sig fast vid honom som en jättestor docka. Jag höll mig på avstånd, kände mig som en smygtittare som inkräktade på detta privata ögonblick [...]"

För er som inte vet så handlar Marley och jag om John Grogan och hans nyblivna fru Jenny. Jenny övar ett framtida föräldrarskap på blommor som hon mördar gång på gång. Inte för att hon inte tar hand om dom,hon vattnar dom för mycket. Till slut så beslutar de sig för att skaffa en hund. John hade en hund när han var liten, det var mer som en själsfrände och han tyckte att deras hushåll kunde behöva något liknande igen (och för att bevisa för Jenny att hon nog visst skulle klara av att ta hand om en "riktig" levande varelse). Efter mycket sökande beslutar sig Jenny och John för att skaffa en labrador. Labradorer är kända för sitt lugn och stabila psyke. Vad de inte har läst om är Marley. En neurotisk, galen labrador som förändrar hela deras liv!

Ytterligare ett citat. John har precis varit och hämtat sin Marley och är nu på väg hem. Efter mycket om och men lyckas den lillla valpen kravla sig upp i Johns knä.
"Jag upptäckte snabbt att jag kunde påverka viftningstempot genom att helt enkelt röra vid honom. När jag hade båda händerna på ratten höll han en jämn takt på tre slag i sekunden. Dunk. Dunk. Dunk Men jag behövde bara lägga ett finger på hans huvud så ökade takten från vals till bossanova. Dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk! Två fingrar och det blev en mambo. Dunk-dunka-dunk-dunk-dunka-dunk! Och om jag kupade hela handen över hans huvud och masserade hjässan med fingrarna exploderade takten till en smattrande kulsprutesamba. Dunkdunkdunkdunkdunkdunkdunkdunk!"

Jag kan hjärtligt rekommendera denna bok för alla! Den har allt!

Helgen!

Onsdags jobbade jag och på Torsdag kväll kom Emme. Först bakade jag jättegoda bullar 8)

Fredag!!! Det var kallt som fan ute och vi stod och köade hur länge som helst. Vi var där runt 16.45, insläppet skulle börja 17.30. Vi hamnade hyfsat långt fram, men sen vart ju insläppet försenat med en timme och en kvart. Det var inte så jävla kul som det låter.
Konserten var bra om man bortser från alla nya låtar. Tycker de hade kunnat spela fler gamla låtar. Huvudsaken i allt är i alla fall att jag har sett PLACEBO live!!! Jag är så lycklig!


fotograf - jag

Tisdag

I natt har jag inte mått så bra alls faktiskt. Det började på pendeln hem. Ett obehagligt illamående spred sig från magroten upp i halsen och jag visste inte riktigt hur länge jag skulle klara av detta. Jag klarade mig dock fint ända tills jag kom innanför min dörr.. Jag har kramat toastolen hela natten.

Jag har varit helt slut hela dagen. Har dock orkat presetera lite städning som av någon mysterisk hysterisk anledning stannade upp. Jag ska bättra mig! Jag har dock kunnat äta lite idag yaaay!! vitt rostat bröd så magen slipper jobba allt för mycket (: Ska nog klara av att jobba imorgon. Vad detta än har varit undrar jag vad det är!

Nu tänker jag återgå till mitt städande och sen tänker jag ringa Michell för att få lite sällskap på långpromenaden.

Söndag, farsdag

Jag vill verkligen ha en boxer!



Vill haaaa!!!

Nog talat om boxers ;P

Igår var det jobb som gällde, det var fruktansvärt jobbigt att ta sig upp ur sängen när mannen låg kvar. Brukar alltid vara tvärt om. Det blev inte bättre när jag väl ute för att kissa hunden, upptäckte att det var zombieväder ute... ;___; Att jobba gick jätte bra men snacka om att jag var trött när jag kom hem. Åt min pizza och somnade som en stock!! Sov i två och en halv timme. Gick upp, gick ut med hunden för att kissa och gick och la mig. Helt slut.

Något som känns helt underbart är att Nicklas och Chickey kommer så bra överrens ^^ De var ute hur mycket som helst igår och att Nicklas tar riktigt ansvar känns otroligt betryggande.

Idag har det bara varit mys. Jag skulle egentligen ha städat till Emmes ankomst, vet inte hur jag ska hinna nu, men det mäsker vi ^^ Får städa på nätterna x''D Nej men jag städar på tisdag och torsdag. ;P

Senare idag ska vi hem till Nicklas Mamma och Pappa för att fira farsdag. ^^

Jag vill ha den här bokhyllan!

Om någon känner sig manad att lägga 995 spänn på mig så vet ni vad jag vill ha x'''D HAHA!

Kram

I will break into your thoughts

Soundtrack: Olle Ljungström - Jag och min far

Chickey gör otroliga framsteg med att inte sova i sängen. I natt har hon inte ens pratat med mig xD

Igår var det inte kul att vara hundägare. Det var äckelväder hela dagen. Trots det var jag ute i 50 minuter med mitt lilla troll. Sen på kvällen var vi ute i ösregnet i 10 minuter. Nicklas var blöt ända in på kalsongerna och jag hade en lite längre jacka än mannen så jag blev bara dyngsur på låren. I badrummet hängde alla möjliga kläder. Just det! måste hänga chickeys täcke och reflexväst! Sådär.. Idag är det en härlig fredag och imorgon ska jag jobba. Det känns faktiskt bra. :)

Igår gick jag och nicklas med i den där filmklubben där man får 5 filmer till priset av 1. Då vi båda är helt filmtokiga så tyckte vi att det kunde vara lönt för oss. Det är ju trots allt lite roligare med riktiga filmer än bara brända. Nu ska vi bara få en bokhylla så jag kan få upp mina böcker och alla våra filmer (:

Kanske ska ta och ringa lillsyrran på söndag?

Små späda barn med hjärtan som elefanter

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Jag har biljetten nu! Jag har den i handen! OMGOMGOMGOMGOMG!!!!! Emme kommer hit om exakt en vecka och sen på fredagen ska vi se Placebo! A Dream come true att se dom!

Ennu en dag i stora vida världen

Jag kommer troligen blogga igen sen ikväll.. Idag vaknade jag upp och såg till min förfäran att det föll slask ifrån himlen. Q___Q Nu vill jag ju fkatiskt gråta.

Inte så kul som det ser ut...

Natten har gått bra med chickey. Hon väckte mig två gånger genom att sitta och prata med mig (hon morrar.. eller... det är mer ett gurglande läte. Då pratar hon) för att vilja komma upp i sängen. Det var bara att be henne lägga sig igen så sov hon precis lika gott som förut (: Vaknade till vid halv9 tiden och då tog jag av henne halsbandet. Jag hann dock somna innan hon hoppade upp i sängen och det tyckte jag var jättebra. Gick ut i ovädret en liten kort runda och nu sitter jag och önskar med hela mitt hjärta att detta helvetes väder ska gå över snart...

Jag har världens gosigaste hund

Soundtrack: Stefan Sundström - Har någon sett Sabina

Snö.... SNÖ????!!!

Idag har jag jobbat. Jag gick upp i god tid för att hinna med allt, vilket inkluderar; morgonpromenad, dusch, frukost, sminkning, borsta tänderna och morgoncigg. Morgoncigg blev dock avklarat under morgonpromenaden. Det var svinigt kallt men jag uthärdade kylan med en underbart trevlig hund. Jag tror jag har glömt mina vantar hos min mamma. Sedan lämnade jag motvilligt lägenheten (chickey tittade på mig med sina stora bruna ögon och sa "gå inte") och upptäckte till min förfäran att himlen mjällade (det föll två tre flingor i tageet och de var så små att jag inte räknar detsom snö utan som mjäll). När jag väl hade tagit mig till Södra station och skulle bege mig till Mariatorget och tuben så inser jag att det faktiskt snöar... små minimala snöflingor som mer liknar sand men det föll från himlen och var kallt... Snö... mitt största hatobjekt i hela världen. Snö är jätte vackert när det faller och så länge det är snö... men sen! Sen blir det SLASK!!!! Q___Q Okej, snö är väl okej,men slask! jag HATAR slask!! Anledningen till att jag hatar snö, är att det är snön som blir slask....

Jobbet idag var väldigt lugnt. Kom till skolan och hjälpte min brukare att gå på toaletten,sedan for vi iväg till Forum Nacka och gick omkring i Akademie Bokhandeln. Det var trevligt värre. Vi köpte sångböcker, en sagobok och 3 skivor till skolan. En av skivorna valde jag; Erik Hassle. Dom bad om ungdomlig glad pop och det jag har hört med Erik Hassle är just det, även om jag frivilligt kanske inte skulle lyssna på det. En låt har dockfastnat i huvudet >_< "Don't bring flowers after I'm dead" doom doomdoom "daddadaddadara!!" Jaa.. hur den nu går... Sedan var det bara att vänta på färdtjänsten. För er som undrar är jag personligassistent och min brukare är han jag jobbar åt (personen som behöver assistans ^^ Nu vet ni

Eftersom min Harry Potter tog slut igår så tänkte jag passa på att börja läsa boken jag fick låna av mamma "Marley och jag" Den är helt underbart bra! Måste dock säga att filmen är en bra skildring av boken.

Nu är det dags för en liten halvt lång promenad med hunden och mannen. ^^ Kram kram!

Harry Potter och Halvblodsprinsen. Spoiler varning



Nu har jag läst ut Harry Potter och Halvblodsprinsen. Efter att ha sett filmen och jag blev så sjuuukt besviken, kände jag att jag var tvungen att läsa boken igen. Detta gjorde jag rätt i. Boken är 10.000 gånger bättre än filmen!!! Det går inte att beskriva. Det är så mycket mera känsla, så mycket mera tankar och så mycket mera dramatik (för er som inte känner mig så är jag en riktig drama queen). Den var helt underbart bra och jag har gråtit halva kvällen!

Ett litet citat ur boken. Detta tänker Harry under Dumbledores begravning
"Och harry såg mycket tydligt, medan han satt där i den varma solen, hur människor som tyckte om honom hade stått framför honom, den ena efter den andra, hans mamma, hans pappa, hans gudfar och slutligen Dumbledore, alla fast beslutna att beskydda honom. Men nu var det slut med det. Han kunde inte låta någon annan stå emellan honom och Voldermort, han måste för alltid överge den illusion han borde ha förlorat vid ett års ålder: att en förälders skyddande famn innebar att ingenting kunde skada honom.
Det fanns ingenting som kunde väcka honom ur hans mardröm, ingen tröstande viskning i mörkret att han i själva verket var trygg, att allt sammans bara försegick i hans fantasi. Den siste och störste av hans beskyddare var död och han var ensammare än han någonsin varit förut"
Gråten sitter i halsen. Jag fick första och andra Harry Potter boken när jag var 10, sedan dess har jag varit helt fast. Dessa böcker är underbara!! En liten liten liten bit av mig hoppas ännu att Hogwarts bara har glömt mig xD Jag är barnslig, men jag har inget emot det ^^

Tisdag

Chickey ute på sin allra första riktiga promenad här i stora staden

Soundtrack:http://open.spotify.com/track/0rpIH5otu7ykvZPdcQuRPh

Idag är Chickeys första dag här i Stockholm. Natten har gått jättebra, det var bara jag som hade lite svårt att sova. Ska bara äta upp min glass innan jag fortsätter skriva... Sådär ja.. Jag knallade upp vid 10 i morse och min kära hund bajsade mitt på trottoaren, heja Chickey. Hon är ganska rolig på det sättet, hon kan gå helt normalt och sen tvärstannar hon och bajsar så hon blir alldeles blå i ansiktet, sen går hon vidare. Inte sådär som de flesta andra hundar gör, går in i skogen eller något sådär, nej, mitt på vägen!
Imorgon är det jobb och det är ganska skönt att jobba halv dag imorgon så jag kan komma hem lite tidigare på eftermiddagen. Får ju som kompensation jobba på Lördag istället. Jaja... Något annat som har varit väldigt trevligt idag är att Nicklas har varit hemma. Han har jobbat 14 dagar i streck och då tyckte han att han kunde få vara ledig igår och idag. Jag håller med honom (:
Asså... jag har väldens tråkigaste liv. Ursäkta mig, men jag tror inte den här bloggen kommer handla om sådär jättemycket mer intressanta saker än såhär. Min hund och min man kommer vara huvudrollerna tillsammans med mig. Jaja ^^
Kram på er och tack till Jennie som fixade min blogg :D

Hem ljuva hem

Jag lämnar mitt hem för att åka hem igen. Det känns faktiskt lite skumt men otroligt skönt. Något annat som är otroligt skönt är att jag äntligen har fått hem min lilla gris! Jag har saknat henne så sjukt mycket! IMORGON ska jag faktiskt fixa bloggen. Dagens inlägg blev kort och utan soundtrack.
Piss och Kräm

Världens mest sega dator!

Soundtrack: http://open.spotify.com/track/0iLTYhZNjnvPAUKXCpQAL8

   Jag sitter just nu vid vad jag verkligen tror är världens segaste dator... Om det tar 30 sekunder för mig att skriva en mening tar det ca 1 minut för texten att komma upp... kul som fan (:
   Jaha.. igår var jag ute och red dådå. Det var jättehärligt. hade ju dock förväntat mig en lugn liten runda på en lugn häst, så blev dock inte fallet då Willemo var full av energi och ville helst springa mest hela tiden. Jag har otroligt ont i muskler jag inte visste fanns. Nu vet jag i alla fall att under allt det mjuka finns det faktiskt magmuskler.
   Efter jag hade ridit så for jag och mamma in till stan för att hämta vår kära lilla mormor och åka till kyrkogården. Det var jättevackert med alla ljus lagom i skymningen. Det var en del tankar som flög runt i huvudet. Ibland saknar jag pappa hemskt mycket, och han har gått miste om så himla mycket! Jag önskar att han kunde få se sina barn nu! Frna soch Lisa som har fått lilla Per, Claes och Stina som trivs tillsammans med sina katter och "lille" Oppe, Jag som äntligen faktiskt mår bra. jag har mått bra tidigare också, men det har alltid funnits något att klaga på, något som gnager i mig, men det finns inga sådana moment just nu. Livet leker för mig. Mannen jag har trånat och längtat efter i ca 4 år är nu mer min sambo och fästman. jag är lycklig i hela kroppen! jag önskar att han hade kunnat komma och hälsa på mig... Det är mycket önskanden och många tankar... Det är obeskrivligt. 
   Imorgon ska jag åka hem till min kära lilla man. jag tar faktiskt med mig min lilla gris (Chickey) upp till Stockholm. Ska se hur det går och ska testa om hon trivs. Jag tror det kommer gå bra. Det ska bli skönt att inte behöva åka ifrån henne i alla fall.
nu tycker jag att det sitter på plats för en liten cancerpinne och ett kort litet samtal till mannen bara för att säga "jag älskar dig".
När jag har kommit hem imorgon ska jag fixa till den här bloggen lite (: Kram på er


RSS 2.0